SKR söker sektionschef för Demokrati och styrning

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

Du förväntas leda det fortsätta arbetet med att öka tilliten till demokratin och våra demokratiska institutioner. Arbetet gör du tillsammans med ett 20 tal medarbetare utifrån politiska prioriteringar och medlemmarnas behov för att maximera genomslagskraft och relevans. Uppdraget innebär bland annat att utveckla och stärka stödet till medlemmarna för att förebygga och upptäcka välfärdsbrottslighet, korruption, hatbrott och hot mot förtroendevalda, samt frågor relaterade till mänskliga rättigheter. Du leder arbetet med att vidareutveckla erbjudande för att stödja och utveckla medlemmarnas arbete med koncernstyrning, val av driftsformer men även styrning, ledning och kvalitetsutveckling inom kommuner och regioner. Därtill erbjuder sektionen ledarskapsutbildningar för både förtroendevalda och tjänstepersoner. Förutom stöd till medlemmarna förväntas du bygga relationer och bedriva intressebevakning och påverkansarbete tillsammans med våra medlemmar.

Framgång i uppdraget bygger på förtroende, tillit och samsyn där du aktivt bidrar till att skapa rätt klimat och förutsättningar. Här krävs förmåga att skapa gynnsamma samarbeten med medlemmarna, Regeringskansliet, berörda myndigheter och civilsamhälle samt internt med SKRs avdelningar för att samordna intressen och uppnå gemensamma mål. Du bär din sektions frågor med stort engagemang och är en framdrivande kraft. Du är en lagspelare som inspirerar och är bra på att bygga team.
Du rapporterar till avdelningschefen för Ekonomi och styrning och sitter med i avdelningens ledningsgrupp.

Din profil

Vi söker en erfaren chef med förmåga att leda kompetenta medarbetare i en komplex organisation. Du har en stark drivkraft, ett engagemang som inspirerar andra samt en förmåga att leda förändring och åstadkomma synliga resultat med genomslagskraft i utveckling hos medlemmarna. Du har gedigna kunskaper samt förståelse för frågor kopplade till demokrati samt demokratihotande frågor och är skicklig på att samverka för att uppnå resultat.

För att lyckas i rollen har du mycket god förståelse för hur en politiskt styrd verksamhet bedrivs och erfarenhet av att arbeta när politiker. Därtill förväntas du ha arbetat i, eller i nära samarbete med region och kommun. Du har en för uppdraget relevant akademisk examen.

Du är trygg och stabil som person med förmågan att skapa förtroende. Din kommunikativa ledarstil präglas av en ödmjukhet samt vilja till samspel och du är skicklig på att navigera i en kontext med många kontaktytor. En framgångsfaktor här är din förmåga att målgruppsanpassa din kommunikation, både i tal och skrift, samt din förmåga att växla mellan strategiska- samt mer operativa uppgifter. Du har en nyfikenhet samt ett stort mått av prestigelöshet där du som ledare inspirerar till en kultur med tillit och innovationskraft.

Vi har valt att samarbeta med Source i den här rekryteringen. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Source konsulter Hanna Looström 070 937 40 16 hanna.loostrom@source-executive.se eller Bianca Gideback 070 811 03 64 bianca.gideback@source-executive.se
Vi ser gärna att du inkommer med din intresseanmälan så snart som möjligt, dock senast den 14 april.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C184763
Publicerad
2024-03-25
Ansök senast
2024-04-14
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner